Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το Regional Coaches’ Seminar

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το Regional Coaches’ Seminar
21 Φεβ
2024

 

 

   Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Regional Coaches’ Seminar U18 που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τις ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΣΚΑΚ, ΕΣΚΑΗ στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, στις 19.02.2024, για τις αναπτυξιακές κατηγορίες (U-12, U-14, U-16, U-18).

      Σεμινάριο υψηλού επιπέδου που είχε να κάνει με τις μικρές ηλικίες των αθλητών που μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ, καθώς κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κ.κ. : Κώστας Τσαρτσαρής, Κώστας Μίσσας, Γιάννης Καλαμπόκης και Κώστας Παπαδόπουλος.

     Περίπου 60 προπονητές από την Πελοπόννησο, παρευρέθηκαν στο σεμινάριο και έμειναν ευχαριστημένοι από τις παρουσιάσεις που έγιναν.

    Το σεμινάριο περιελάμβανε τις παρακάτω ενότητες:
– Εισαγωγή από τον επικεφαλής του προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΟΚ Κώστα Τσαρτσαρή
– Γενικές κατευθύνσεις
– Αθλητική διατροφή ανά ηλικία ασκούμενου
– Mini Basket
– Φυσικά κατάσταση και ενδυνάμωση U-12, U-14
– Τεχνικές κατευθύνσεις U-14, U-16, U-18
– Αποκατάσταση

    Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. τίμησε τους κ.κ.: Κώστα Τσαρτσαρή, Κώστα Μίσσα, Γιάννη Καλαμπόκη, Κώστα Παπαδόπουλο, για την μεγάλη διαδρομή τους και την σημαντική τους προσφορά στο άθλημα.

Τίμησαν με την παρουσία τους το σεμινάριο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Δημήτρης Πτωχός, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης και ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος.

     Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Αρκαδικό για την βοήθειά του, όπως και τους Αρκάδες Διασώστες που κάλυψαν το σεμινάριο.